Od kiedy codziennie świeci słońce większość czasu spędzam na placach zabaw. Dziecko poznaje kolegów, ja nowych ludzi, co nawet jest mi na rękę, bo mieszkam tu gdzie mieszkam dopiero (lub aż) 6 lat.
Włączył mi się tryb letni, czyli nie mam głowy do niczego, chcę tylko czas spędzać na dworze ;)
Dziś zabieram się za wyszywanie kolejnego motyla.
A oto dynie, które miały być zakończone w kwietniu:
piątek, 24 kwietnia 2015
wtorek, 7 kwietnia 2015
Kokosanki
Przedstawiam Wam przepis na kokosanki, które zrobiłam w te święta.
Wszystkie świąteczne dni spędzałam gościnnie u rodziny dlatego nie piekłam niczego innego. Kokosanki wyszły idealnie mokre w środku.
Przepis
Składniki: 9 białek, 410g cukru, 260g kokosu, proszek do pieczenia
Wykonanie: 8 białek, kokos i cukier łączymy w jednym garnku. Garnek ten wkładamy do drugiego, w którym gotuje się woda. Czyli kokos gotujemy w kąpieli wodnej godzinę. Po tym czasie masę łączymy z jednym surowym białkiem i szczyptą proszku do pieczenia, nabranej na końcówce łyżeczki. Układamy na blaszce z łyżeczki małe kupeczki i pieczemy w piekarniku w 180 stopniach do lekkiego lub mocniejszego zbrązowienia, zależy od nas :)
Kokosanki zgłaszam do wyzwania Szufladzie:
Wszystkie świąteczne dni spędzałam gościnnie u rodziny dlatego nie piekłam niczego innego. Kokosanki wyszły idealnie mokre w środku.
Przepis
Składniki: 9 białek, 410g cukru, 260g kokosu, proszek do pieczenia
Wykonanie: 8 białek, kokos i cukier łączymy w jednym garnku. Garnek ten wkładamy do drugiego, w którym gotuje się woda. Czyli kokos gotujemy w kąpieli wodnej godzinę. Po tym czasie masę łączymy z jednym surowym białkiem i szczyptą proszku do pieczenia, nabranej na końcówce łyżeczki. Układamy na blaszce z łyżeczki małe kupeczki i pieczemy w piekarniku w 180 stopniach do lekkiego lub mocniejszego zbrązowienia, zależy od nas :)
Kokosanki zgłaszam do wyzwania Szufladzie:
Subskrybuj:
Posty (Atom)